Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της δράσης του ΟΑΕΔ «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», θα υλοποιηθεί πρόγραμμα κατάρτισης του κατασκευαστικού – τεχνικού κλάδου.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δεχθούν για πρακτική άσκηση καταρτιζόμενους σε διπλάσιο αριθμό  από τον αριθμό των ιδιοκτητών καθώς και των απασχολουμένων τους,

όπως αυτός καταγράφεται στην ΑΠΔ του Ιουνίου 2014. Η πρακτική άσκηση θα διαρκεί 300 ώρες, διάστημα κατά το οποίο ο καταρτιζόμενος αμείβεται και ασφαλίζεται αποκλειστικά από το ΚΕΚ, και πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας υπό την επίβλεψη του εργοδότη .

 

Η αμοιβή της επιχείρησης είναι 2€ / ανά ώρα πρακτικής και καταρτιζόμενο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης, η επιχείρηση υποχρεούται να προσλάβει το 25% των καταρτισθέντων του προγράμματος για 50 τουλάχιστον ημερομίσθια πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από 2 μήνες. Το ποσό της μισθολογικής και ασφαλιστικής δαπάνης για κάθε προσληφθέντα, βάσει της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την αμοιβή του ΚΕΚ προς την επιχείρησή σας.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία  με ένα Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 10/11/2014.